måndag 21 september 2015

Sommardag i september

 Vilken solig lördag vi hade i helgen!
Det var varmt som en sommardag och blå himmel.
Jag tog lite bilder på verandan och tänkte visa dem istället för alla höstbilder 
som vi ser mycket av nu.

Det blir nog de sista sommarbilderna på ett tag... 


Olivträdet har flyttat in på verandan och där får det stå tills det blir för kallt.
Det har tagit sig bra denna sommar.
Trädet ser så visset ut när det får komma ut efter vintern inomhus så jag tror varje år att det ska ge upp, men sen blir det fint efter någon månad i sol och värme.


 Murgrönan har också trivts bra på verandan och växer så det knakar hängande i taket.


Pelargonerna blommar rikligt och visst kan man tro att det är en högsommardag 
när man ser den blå himlen....


...och även den ännu så gröna skogen genom fönstret.
Inte så många gula löv här än men det är på gång.

 

Idag är en mycket gråare dag så jag ägnar mig åt inomhusmys med två inspirerande magasin som kom i brevlådan i fredags. 


Hoppas att du får en fin vecka!

Kramar / Ann

20 kommentarer:

  1. Åhh så fint och mysigt ni har det ;))......blir lite nostalgisk nu när sommaren är över....men hösten är också fin ;))
    Ha det gott !
    Kramisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sommaren är fin men hösten är ju så mysig också. Tur att vi får njuta av alla årstider i Sverige.
      Ha det gott!
      Kram, Ann

      Radera
  2. Det var sommarkänsla på din veranda, så
    fint det blommar fortfarande, och olivträdet
    är jättefint.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lördagen var verkligen som en fin sommardag. Nu har vi lite mer höstväder, men det känns också bra tycker jag. Det är väder som det ska vara i slutet på september.
      Ha en fin vecka!
      Kram, Ann

      Radera
  3. Ja du nog längtar jag till de vackra dagarna med värme och sol. Lite i helgen men idag har det varit kyligare. 11 grader får man väl inte klaga på vid 7-tiden på kvällen Låter du olivträdet stå i kyla att tag så får du blommor på det.
    Ha nu en skön vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för olivtipset! Det hade några oliver för fem år sedan då vi fick det som inflyttningsblomma av min bror och svägerska men sen har inga oliver eller blommor dykt upp. Hoppas att det lyckas någon gång!
      Allt gott till dig!
      Kram, Ann

      Radera
  4. Så fin ni har det! Jag har skrivit det förr och skriver det igen. :-) Olivträd är verkligen dekorativa. Här har hösten kommit ganska långt och kvällarna är lite mer kylslagna. Fin ny vecka till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår att ni har lite längre kommen höst än här. Du visar så fina höstbilder med alla fina färger i din blogg. Här börjar löven skifta liten höstens färger men inte så mycket än.
      Ha en fin vecka!
      Kram, Ann

      Radera
  5. Så fint du har det! Här har träden börjat gulna och det faller löv vilket man ser bäst då man kör efter vägarna när man vägarna. Men ändå är hösten sen i år och meterologiskt har vi faktiskt sommar än!

    Jag såg i din kommentar hos mig att ni haft ordentlig åska! Vilken otur ni hade då en massa teknik slogs ut! Skönt att ni fått ordning på det nu!
    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram, Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Sommaren är nog slut här också nu, grått och trist väder idag och mycket kyligare. Jag trivs på hösten så mig gör det inget.
      Åskan är inte att leka med men bara jag hinner dra ur alla sladdar så kan jag tycka att det är lite mysigt också. Teknikkrångel är däremot inte så kul! Nu funkar i alla fall allt igen!
      Ha det bra i veckan!
      Kram, Ann

      Radera
  6. Vilken mysig veranda! Skönt att kunna sitta där långt in på hösten bland alla blommor...ja snart är det dags att höststäda i trädgården och ta in många av blommorna.
    Önskar dig en glad och skön vecka...
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi använder verandan mycket och nu när det blir kallare så tänder vi vår gasolkamin som ger en skön värme. Otroligt effektiv faktiskt! I fjol drack vi glögg därute vid advent.
      Mysigt med höst ändå!
      Kram, Ann

      Radera
  7. Precis som en sommardag! Men inte de sista dagarna, kanske lite igår då. Men vi som gillar hösten har mycket att se fram emot. Hoppas ditt olivträd klarar vintern, så fint! Tagit in mitt för att jag behövde nåt stort i ett fönster och det brukar gå bra, iallafall de senaste 20 åren med samma träd.Men jag tror att mitt har anpassat sig till vårt inomhusklimat. Aldrig spinn heller, vågar nästan inte skriva det, hrm.

    Ha det bra!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är så glad att mitt olivträd har klarat sig och i år ser det piggare ut än någonsin. Det mår nog bättre nu när vi har verandan att ha det på så att utesäsongen förlängs för trädet. Det blir ju lätt lite för varmt för det inne.
      Usch, spinn vill man inte ha! Har klarat oss än så länge tack och lov!
      Kram, Ann

      Radera
  8. Helt ljuvliga bilder, jag älskar verandan och blommorna. När jag ser din fina utemiljö förstår jag att du måste bo granne med Paradiset, såå vackert!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nog är det vårt lilla paradis! Vi trivs otroligt bra och ibland får jag nypa mig i armen för att förstå att jag faktiskt får bo så här fint. Kul att du tittade in!
      Allt gott till dig, Ann

      Radera
  9. Oj så fint du har det :)
    Det är första gången jag kikar in hos dig så nu ska kolla vidare lite :)
    Ha en mysig fredag
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du hittade hit, nu får jag allt ta och kika in hos dig också!
      Kram, Ann

      Radera
  10. Vilken härlig veranda! Och ja, det ser riktigt somrigt ut ännu hos dig! Ja, här blommar också pelargonerna för fullt, mycket finare än i somras faktiskt. Kul att du lyckas med olivträdet, jag har försökt med tre stycken men sen gav jag upp, kan helt enkelt inte övervintra dem! Trist men så är det...

    Må gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gör väl något rätt eftersom olivträdet fortfarande lever men jag vet då inte vad. Jag tycker inte att jag gör något speciellt alls! Mitt citrusträd däremot, det ser för bedrövligt ut nu. Ingen vacker syn så vi får se hur länge det får bli kvar.
      Kram, Ann

      Radera