måndag 2 maj 2016

Valborgsmiddag

Halloj!
Nu har vi firat in våren med Valborgsmässoafton.
En trevlig kväll med besök av våra goda vänner och vi åt, drack och såg på fyrverkerier och hade väldigt trevligt som alltid när vi ses.

Förrätten åt vi på verandan och den bestod av färska, kokta rödbetor med fetaost, basilika,  persilja och lite krutonger och olivolja på toppen.
 Mycket gott och enkelt!
Tyvärr ingen bild att visa på den, det glömde jag bort i hastigheten.
Resten av middagen åt vi inne då det blev lite kyligare och jag hade dukat så här!



Rosorna har jag köpt billigt på Ica 
och fast de inte är dyra alls så brukar de alltid stå sig jättelänge.
Så nu hoppas jag att det blir så med de här också!
Murgrönan får flytta ut i någon kruka med sommarblommor så småningom.


Vi åt pasta till huvudrätt och den är supergod och lätt att göra.


Koka 500 g pennepasta och lägg i en ugnsform.
Lägg uppepå pastan 1 kg rå, strimlad kycklingfilé som fått ligga i valfri marinad några timmar.
Jag tog färdigköpt hickorymarinad för att jag gillar den lite rökiga smaken.
Koka ihop en sås av 5 dl grädde, 4 msk pesto, 2 tsk sambal och 2 dl hackade soltorkade tomater.
Smaka av med lite salt och peppar och häll såsen över pasta och kyckling.
In i ugnen i 25 min i 200 grader.
Toppa med ruccola, grovt riven parmesan och pinjenötter.
Klart!
Ett gott bröd, lite sallad och ett gott vin till så har man gjort succé!


Det blir mycket mat som räcker till många så nu har vi rester ett tag!

Till efterrätt åt vi lakritskladdkaka med citrongrädde och recept och bild på den finns HÄR!
Också god och härligt kladdig och extra mumsig för mig som älskar lakrits.

Nu har vi äntligen maj och värmen som vi längtat efter verkar vara på väg.
Så skönt, det har verkligen varit en kall april i år!
Ha en fin vecka alla vänner!  

Kramar /Ann



13 kommentarer:

  1. Så trevligt att passa på att fira in våren. igår var det vår på riktigt här men idag vet jag inte riktigt hur det tänker bli.Solen har försvunnit bakom en massa moln. får vänta och se. Sak i alla fall till kolonin med färg som ska inhandlas idag och en väninna som följer med mig dit.T.packade väskorna och åkt till Prag i några dagar så det blev liksom ingen fest här inte med vänner, den fick vi ha ensamma innan han for.
    Snart är det helg igen och A kommer hit då ska vi göra nåt kul(hoppas jag) på kolonin.
    Ha det gott och njut den värme som är på väg
    Kram Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får sätta A i jobb på kolonin så du får lite hjälp! ;-)
      Så härligt med Prag, men han jobbar ju förstås! Du skulle ha följt med och fått en liten vårtripp.
      Fast du har ju ditt paradis på kolonin!
      Ha en fin vecka!
      Kram, Ann

      Radera
  2. Vacker dukning och maten låter jättegod :) Tack för reseptet!
    Ha en fin början på maj. Nu gäller det att njuta av det fina vädret :)
    kram Tini

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu är det härligt och äntligen lite varmare också!
      Kram, Ann

      Radera
  3. Så fint och inbjudande dukat. Och att äta förrätten på verandan, bättre början på en valborgsmässoafton kan det knappast bli! Mmmm... båda recepten tackar jag för! Låter och ser gott ut och verkar enkelt, perfekt för mig som inte vill krångla!


    Önskar en fin början på ljuvliga maj!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och detsamma till dig! Ha det fint, nu börjar balkongsäsongen för dig!
      Kram, Ann

      Radera
  4. Vilken härlig Valborg ni hade och vilken fest! Så fint dukat, och maten verkar ju vara otroligt smarrig och ganska enkel att göra ändå. Tack för tipset! Den måste jag prova!
    Det enkla är oftast det allra bästa!

    Ja, vilken värme vi fick och det verkar som om hela landet fick samma väder! Så skönt!
    Ha en härlig majmåndag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lisa! Ha det fint du också, och njut av våren och värmen!
      Kram, Ann

      Radera
  5. Jag gillar ert hem ;))....och ni verkar ha haft en mysig valborg...här var det lugnt, men mysigt.
    Ja visst är värmen på väg...även om den inte håller i sej så länge, men man får vara glad för det lilla ;)).....jag längtar bara efter mitt växthus, som måste monteras upp..men nu verkar mannen ha fått någon förkylning, typiskt !!...så då dröjer det kanske ett tag till ;(
    Ha en fin dag !
    Kramis

    SvaraRadera
  6. Trevlig dukning i ditt vackra hem och maten var säkert supergod (ska göra pastan vid tillfälle, gillar enkel mat). Vi glömde nästa bort att det var Valborgsmässoafton, regn och kyla som inte inbjöd till något firande, men på Första Maj kom solen. Nu kommer snart värmen!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  7. Maten lät verkligen god och spännande! Det får jag spara!

    Vi hade en god middag och vin bara jag och gubben. Ingen majbrasa och inget direkt firande men det kändes helt ok! Vädret var bästa tänkbara så på dagen var vi ute i trädgården och fixade.

    Hoppas du får en riktigt fin majvecka!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Så fin dukning och maten ser mumsig ut :) Veckan fortsätter med sol och varma vindar - skönt! Det var t o m svettigt att klippa gräset igår kväll hi hi...
    Ha en fin dag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  9. Oj, oj, det där lät gott, alla tre rätterna! Tack för receptet på pastan, den måste jag prova, lät ju både enkelt och gott, precis som jag tycker det skall vara ;)

    Vacker dukning också! Förstår att ni hade en trevlig kväll!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera