måndag 29 juni 2015

Husliga bestyr

Igår slog jag till och var riktigt huslig.
Plötsligt får man lust att göra något mer än bara den nödvändiga matlagningen,
och då gäller det ju att passa på!

Först skördade jag vår spenat som växt över alla bredder så det var dags att plocka den
 och hinna så lite ny innan det blir för sent på sommaren.



Av spenaten gjorde jag spenatsoppa som vi åt till lunch 
och det blir verkligen extra gott när man odlat själv!
Lök, buljong, grädde, salt, peppar och muskot fick koka ihop med spenaten.




Med ägghalvor och ostsmörgås blev vi riktigt mätta.



Efter den goda lunchen tog jag in 3 kg rabarber som jag skar i små bitar.



Rabarbern fick stå med 50 g vinsyra och vatten så det täckte till idag,
 då jag silade och rörde i socker till lagom sötma.

Så idag blev det saftkalas!



Några kardemumma-skorpor slank också ner i magen utan problem...



Nu laddar jag för 4 intensiva jobbdagar sen är det SEMESTER!
Härligt!!!

Kram på er alla, ha en fin vecka!

Ann
 

13 kommentarer:

  1. Åh, så mycket gott från den egna skörden. Önskar dig en riktigt fin semester! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det blir skönt med ledighet nu efter en intensiv vår.
      Kram, Ann

      Radera
  2. det var en hel del mums det där. Här är det enkelheten som råder ännu. Inget vatten inget avlopp och en usel spis Då blir det inget så där fint och gott.
    Ha det gott och njut på din semester. Välkommen till Jkpg om ni har lust
    Kram Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det enkla tillräckligt! Tack för inbjudan, om jag är åt ditt håll så hör jag av mig såklart!
      Kram, Ann

      Radera
  3. Egen spenatsoppa, så gott. Och så
    rabarbersaft också, den är så frisk och god
    i smaken. Det lönar sig och vara huslig.
    Ha en bra helg
    Kramar/AM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kul ibland att pyssla lite extra i köket, men inte alltid jag har lust!
      Kram, Ann

      Radera
  4. vad flitig du är på att fixa till ;))....det är inte min grej, hihi.....vi har mycket rabarber här på torpet, jag åt faktiskt en i går när vi var ute och gick en sväng ;)....rabarberkräm gillar jag ;)....mamma gjorde det mycket när jag var ung....men spenat soppa nej tack ;).....minns att vi måste äta den när jag gick i småskolan och jag gillade det inte !....men vi blev tvungen att äta....sen dess har jag aldrig gillat det....
    Men värmen gillar jag, haha....hoppas den stannar hela sommaren....(knappast)
    Kram bia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte så kul om man blir tvingad att äta något man inte gillar! Man kan ju inte tycka om allt heller! Värmen kom tyvärr av sig igen, vad ska man göra? Soldans kanske?
      Kram, Ann

      Radera
  5. Det är roligt att känna sig huslig och kunna ta reda på sina fina och närodlade grönsaker. Rikedom på hög nivå!

    Ha en fortsatt ljuvlig helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man känner sig lite nöjd när man får ta reda på sina egenodlade grönsaker!
      Kram, Ann

      Radera
  6. Så gott det såg ut, både soppa och saften! Riktigt huslig har du varit, och så snart semester på det, skönt!

    Ha det gott!
    Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, semestern är ju alltid efterlängtad och välbehövlig! Lite mer sol nu bara så är jag nöjd!
      Kram, Ann

      Radera
  7. Visst är det roligt att få känna sig nöjd efter eget skördande. Spenatsoppan ser väldigt god ut, och säkert väldigt nyttig också! Rabarbersaft har jag också hunnit göra, däremot har jag inte skrivit så fina etiketter som du gjort!

    Kramar /Cia

    SvaraRadera